Matematik

diskriminaten andengradspolymen hjæælp :(

22. august 2012 af popcorn81 (Slettet)

Hej 

 

Jeg har lidt svært ved at forstå andengradspolymen og diskriminant. 

Jeg forstår nemlig ikke hvordan man kan finde konstanter i ligningen, nemlig : a,b,c 

når man skal udregne diskriminanten 

eks. x2-x-6=0 

Hvergang jeg prøver at finde frem til diskriminanten bliver det helt forkert. Er der evt nogen som 

kan forklare mig det? 

 

tak 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det hedder et 2.-gradspolynomium.

Man aflæser koefficienterne a, b og c:

    x2    -x   -6 = 0 , altså

1·x2  -1·x  -6 = 0

a·x2 +b·x +c = 0

Her er a = 1, b = -1, og c = -6.

Udregn nu d = b2 - 4ac = (-1)2 -4·1·(-6) = 1 + 24 = 25 = 52


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2012 af Hijsa

a er altid det der står opløftet i 2., b er altid det der står før x, og c er altid det tal uden nogen x'er :)

For eksempel:

3x2+-2x+5

Så er:

a = 3
b = -2
c = 5

diskriminanten, d finder du ved formlen: d = b2 - 4*a*c

Så i dette eksempel finder du formlen ved at sige:

d = (-2)2-4*3*5 = -56

Så diskriminanten = -56

:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

a er koefficienten til leddet med x2 ; b er koefficienten til leddet med x ; og c er det konstante led.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2012 af Hijsa

Ja, det ved jeg :)

Jeg forklarede det bare på en "simplere" måde til at huske på.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal passe på, at det ikke bliver så "simpelt", at det bliver noget vrøvl:

"a er altid det der står opløftet i 2." Koefficienten a bliver ikke opløftet i 2. potens.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2012 af Hijsa

Nårh ja, det har du selvfølgelig ret i. a er jo ikke opløftet  i 2. Min fejl :)


Skriv et svar til: diskriminaten andengradspolymen hjæælp :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.