Matematik

isoler variabel

22. august 2012 af minfal (Slettet) - Niveau: A-niveau

isoler t

3t+a=b

...

Jeg får to løsninger frem

t = b-a/3

og 

t = b/3-1/3a

De er jo ikke ens :Y/


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2012 af mathon

 

              3t + a = b                             subtraher a

              3t = (b-a)                             divider med 3

              t = (b-a) / 3                 

 

     uden parenteser er ingen af dine løsninger rigtig     


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, de er ikke ens som det er skrevet. Det korrekte resultat er

t = (b-a)/3 = b/3 - a/3 = b/3 - (1/3)·a = (1/3)·b - (1/3)·a

Benyt parenteser til at præcisere, hvad der skal divideres med hvad.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2012 af JonasMcc (Slettet)

Du to løsninger du får er blot to forskellige måder at skrive det samme på. 

3t + a = b ⇔ t = (b - a)/3 = b/3 - a/3 = (1/3)b - (1/3)a


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2012 af JonasMcc (Slettet)

#2 Andersen var hurtigst ;)


Svar #5
22. august 2012 af minfal (Slettet)

Hvor er jeg blind.

(b-a)/3 og (b/3 - a/3) er hip som hap. Jeg er træt. 

Tak for svaret.


Svar #6
22. august 2012 af minfal (Slettet)

Lige en til. t skal igen isoleres

R = R0(1+αt)


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Divider med R0 , træk 1 fra, og divider så med α :

t = ((R/R0) -1)/α = (R - R0) / (α·R0)


Svar #8
22. august 2012 af minfal (Slettet)

R0 går ud med hinanden ved løsning to, så vi får vel R/α ... eller hvad er det, jeg misforstår?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej. Man finder fællesnævner for de to brøker R/R0 og 1/1 . Man kan så vælge at benytte udtrykket

t = ((R/R0) -1)/α


Skriv et svar til: isoler variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.