Matematik

potensfunktioner heelp

25. august 2012 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Det siges, at en potensfunktion har følgende vækstegenskab: 

1. Når x vokser med en konstant procent, så vokser eller aftager funktionsværdien med en konstant procent.

Kan i forklare mig, hvad det betyder i forhold til et potens-eksempel? 

2. Kan i også forklare mig, hvad den konkrete forskel er på eksponentielvækst og potensvækst?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2012 af peter lind

Potensfunktionen er af formen y = b*xa.  giver du x en relativ tilvækst på r vil x værdien så være x(1+r)

Sætter du det ind i formlen får du yny =  b*(x(1+r))a = b*xa*(1+r)a så det nye y er det gamle ganget med (1+r)a


Svar #2
25. august 2012 af Arkimedesanton (Slettet)

Okay. Mange tak. 

Hvad nu, hvis jeg har fået en fremskrivningsfaktoren på nogle tvangssolgte huse i Amerika. Og at jeg fik fremskrivningsfaktoren 0,31. Vil min væksrate ikke være 0,31 - 1 = 0,69 og ville det ikke betyde, at flere og flere huse blev tvangssolgt i Amerika??


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2012 af peter lind

Hvis fremskrivningsfaktoren er mindre end 1 vil antallet falde. Faldet vil være på 0,69=69% årlig


Svar #4
27. august 2012 af Arkimedesanton (Slettet)

Hvis det er et fald, vil væksten være -0,69 ikke? Fordi du trækker -1 fra 0,31 ? 

Vil det så sige, at antallet af tvangssolgte huse falder? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Et fald er en negativ vækst. I #2 burde du have beregnet 0,31 - 1 = -0,69 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2012 af peter lind

første linje: Hvis det er et fald er det meningsløst at snakke om væksten,

anden linje: ja


Skriv et svar til: potensfunktioner heelp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.