Matematik

Vektorregning som haster!

28. august 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg sidder her med en aflevering som haster,  men én af opgaverne driller:

----

Opg.

Punktet A har koordinaterne (2,3) og vektoren a=(-3 over 5).

Punktet B er bestemt ved, at AB er modsat rettet a OG dobbelt så lang som a.

 

Bestem koordinaterne til B.

-----

Hvordan kommer jeg frem til koordinaterne?? Jeg kan ikke huske hvordan det skal gøres.

Hjælp og tips tages imod med stor tak!

TAK!

CSSK


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af mathon

         

                               AB = 2·(-a)

                               OB = OA + AB

                              


Svar #2
28. august 2012 af CSSK (Slettet)

Ok, tak! Det giver mening fordi den er dobbelts så stor. Men hvorfor skal a være negativ? Og hvordan får man koordinaterne til B?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2012 af mathon

 

                                      OB = OA + AB


Svar #4
28. august 2012 af CSSK (Slettet)

Kan nogen forklare dette?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2012 af YesMe (Slettet)

Det er den "samlede" vektor fra punkt (0:0) til punkt B.

OB = OA + AB

Prøv indsæt de værdier du har fundet frem til højre, så kan det måske få dig til at tænke om punkt B.


Svar #6
28. august 2012 af CSSK (Slettet)

Ok, jeg fik det løst nu- tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2012 af FætterGlad (Slettet)

#2

 

Der er minustegn foran a, fordi den er modsatrettet AB


Skriv et svar til: Vektorregning som haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.