Matematik

Isoler y

30. august 2012 af tottemusen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg kunne meget gerne bruge noget hjælp til noget isolering her;

 

Hvordan isolerer jeg y, ud fra denne ligning: 10 = 1+ x+ y 

Isolér k af denne ligning; 1/U = 1/hh + B/k + 1/ hc

Isolér T af denne ligning: lille eta; η = 1 - T2/T1

!!! "  /  " står for brøkdel :-)

 

Håber i vil hjælpe en sølle STX'er! :-)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2012 af mathon

 

                   10 = 1 + x+y                  subtraher 1 på begge sider   .....

                    9 = x+y .....


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. august 2012 af Singlefyren (Slettet)

Brug evt. solve på din lommeregner....

1)   Minus med 1+x, på begge sider af lighedstegnet.

2)   Minus med 1/hh + 1/hc på begge sider. Gang så over på kryds. (gang med hele venstresiden og divider med k):

      1/U = 1/hh + B/k + 1/hc  ⇒

      1/U - 1/hh - 1/hc  =  B/k   ⇒

      1   =   B / (1/U - 1/hh - 1/hc) / k   ⇒

      k   =   B / (1/U - 1/hh - 1/hc)

 

3)   Plus med T2/T1 på begge sider. Minus med η på begge sider. Gang så på begge sider med det T som du ikke skal isolere.


Skriv et svar til: Isoler y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.