Matematik
integralregninger
hej
Er der nogen som kan hjælpe mig med 3 små opgaver :D
Opgave 1
Om en funktion f oplyses, at f`(x) = x^2 - 12 x
Bestem monotoniforholdene for f.
Opgave 2 Tabellen viser nogle funktionsværdier for funktionerne f, g og h.
x f(x) g(x) h(x)
–2 18 –42 60
–l –2 –5 18
0 –2 2 0
1 0 3 6
2 1 0 22 36
Det oplyses, at f er stamfunktion til g, og at g er stamfunktion til h.
Bestem tallet
g(x) dx, grænserne er 2 øverst og -1 nederst
,
og bestem en ligning for tangenten til grafen for g i punktet P(1,g(1)).
Svar #1
30. august 2012 af Andersen11 (Slettet)
Opg 1. Monotoniforhold for en funktion f(x) bestemmes ved at lave fortegnsundersøgelse for f '(x) . Start med at løse ligningen f '(x) = 0 .
Opg 2
Man skal beregne -1∫2 g(x) dx . Her benyttes, at f(x) er en stamfunktion til g(x), så
-1∫2 g(x) dx = f(2) - f(-1) .
Aflæs f(2) og f(-1) af tabellen og regn selv færdig.
Tangentens ligning er
y = g '(1) · (x - 1) + g(1)
Benyt, at g(x) er en stamfunktion til h(x); det betyder, at g'(x) = h(x). Aflæs g'(1) og g(1) af tabellen, og gør tangentligningen færdig.
Svar #2
30. august 2012 af nielsenHTX
opgave 1
løs f '(x)=0 for at finde maks/min punkter.
lav så en fortegnsundersøgelser i alle intervaller mellem maks/min punkter.
f(x) er voksende hvis f '(x)>0 og f(x) er aftagende hvis f '(x)<0.
opgave 2
a) ∫-12 g(x)dx=f(2)-f(-1) indsæt selv.
b)
tangentligningen er givet ved y= j '(x0)(x-x0)+j(x0) her givet ved y= h(1)(x-1)+g(1) indsæt selv.
Skriv et svar til: integralregninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
