Matematik

Ligningsløsning

30. august 2012 af inger91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med at forstå disse 3 ligninger?

1) 9x=7x

2) (x-7)(x+2)=x2+10

3) 5(x+5)(x-10)=2(2,5x2-1,9)

jeg kender facit på dem alle, men vil gerne vide hvordan man udregner dem.

1) = 0

2) = -4,8

3) = -9,848.

 

I opg. 1 er jeg bare helt lost og ved ikke hvordan den skal udregnes overhovedet.

opg 2 har jeg prøvet og udregne den sådan her.

(x-7)(x+2)=x2+10

6x*2x=2x+10

12x=2x+10

12x-2x= 2x+10-2x

10x=10

10x/10=10/10

x=1

Opg 3 er jeg også bare helt lost.

Please hjælp mig med at forstå det.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Her får man 9x - 7x = 0 , eller 2x = 0

2) Du skal udregne (x-7)(x+2) som et produkt af 2 toleddede størrelser. Man ganger hvert led i den ene med hvert led i den anden.

3) Samme fremgangsmåde. I både 2) og 3) forsvinder led med x2 , så der er en simpel ligning i x tilbage.

 


Svar #2
30. august 2012 af inger91 (Slettet)

sådan her

(x-7)(x+2) = x*x+x*2-7*x-7*2 osv.?

eller hvad? Jegforstår ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Produktet x·x skriver man også som x2 . Stil det nu sammen med højresiden og reducer:

x2 + 2x -7x -14 = x2 + 10 , eller

-5x = 24


Svar #4
30. august 2012 af inger91 (Slettet)

nårh okay, jeg troede at x*x=2x.
Men nu da jeg ved det er x2 forstår jeg det meget bedre og får det rigtige resultat.
Mange tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

2x betyder "2 af slagsen x", det vil sige x+x .


Skriv et svar til: Ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.