Matematik

HJÆLP!!

01. september 2012 af Hej15 (Slettet)

Hej

Hvordan løser man denne opgave:

y=3x+2 og y=x-2

Forklar, TAK!!! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2012 af YesMe (Slettet)

Er det 2 ligninger med 2 ubekendte?

Hvad er dit bud?  Hvis y = y, så må 3x+2 = x-2.


Svar #2
01. september 2012 af Hej15 (Slettet)

ja det er 2 ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du sætter ligningerne lig hinanden siden y = 3x+2 og y=x-2 , det giver mulighed for at finde x.

3x+2 = x-2 <=> 3x+4 = x <=>
 ...

Så når x er fundet skal det sættes tilbage i en af ligningerne for at finde y, lad os sige at x=-2:

y = 3*(-2)+2 = -6+2 = -4

og den anden.  y = -2-2 = -4

 


Svar #4
01. september 2012 af Hej15 (Slettet)

Okay, mange tak! :D


Skriv et svar til: HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.