Matematik

andengradspolynomium

03. september 2012 af hallomedmig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa! jeg har en opgave som jeg ikke er helt sikker på, at jeg har lavet rigtig, den lyder således:
Et andengradspolynomium er givet ved f(x)=x2-2x-3
Beregn parablens toppunkt og de to nulpunkter.
Her er hvad jeg har fået :)
a=1 b=-2 c=-3
d=-22-4*1*-3 = 16
x=-b+-kvadratrod d/2a       X=2+-4/2*1    x=3 V x=-1
Får I også det?

Find toppunktet.
(2/2*1),(-16/4*1) = (1,-4)

Jeg skal så tegne grafen for f(x). En hjælp er at lave et silleben.

x: -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4,
y=x2-2x-3

mine y'er bliver disse: -3, -2, -3, -4, -3, 0, 5
Kan dette passe? synes bare det virker lidt mærkeligt!

Håber der er nogen som gider tjekke dette igennem og vil hjælpe! på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Rødderne er korrekte. Du kan jo selv gøre prøve ved at indsætte dem i den oprindelige ligning. Der skal benyttes parenteser i udtrykket for d:

d = (-2)2 -4·1·(-3) = 16 , og i udtrykket for rødderne: x = (2±4) / (2·1)

Dine funktionesværdier i sildebenet har mange fejl. Du har ikke forstået at indsætte de negative x-værdier. Du har jo selv bestemt, at en af rødderne er x = -1 .


Svar #2
03. september 2012 af hallomedmig (Slettet)

var godt klar over at der nok var fejl i sillebenet. Blev bl.a. i tvivl om -22 skulle i parentes. Jeg prøver lige igen :)
og mange tak!


Svar #3
03. september 2012 af hallomedmig (Slettet)

mine x'er: -2, -1, passer det med at mine y'er til dem skal være 5 og 0? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt. Funktionen er jo symmetrisk omkring toppunktet.


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.