Matematik

hjælp

04. september 2012 af Aleynaa

Hej.. Kan nogen hjælpe med en opgave, har vedhæftet

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet de to vektorer i planen a = [t-2 , 5] og b = [3 , -3] . Man skal bestemme tallet t, så vektorerne a og b er ortogonale.

Løs ligningen ab = 0 .


Svar #2
04. september 2012 af Aleynaa

- 2*3= 6 t

-3*5=-15

-15= 6 t

t= -15/-6

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt.

Indsæt de to vektorers koordinater, udregn a b, og løs så ligningen a b = 0 .

ab = [a1 , a2] • [b1 , b2] = a1·b1 + a2·b2


Svar #4
04. september 2012 af Aleynaa


nåår okay så

a • b = [-2 , 3] • [5 , -3] =

-2·5 + 3·-3 = - 19

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Du kan ikke bare smide t væk. a = [t-2 , 5] og b = [3 , -3] , så

ab = [t-2 , 5] • [3 , -3] = 3·(t-2) -3·5 = 0

Løs nu denne ligning i t .


Svar #6
04. september 2012 af Aleynaa

Skal jeg gør det samme måde jeg gjorde ved #2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er umuligt at gennemskue, hvad du gjorde i #2 med den sjuskede notation. Du skal løse ligningen i t i #5.


Svar #8
04. september 2012 af Aleynaa

Jeg forstår det ikke :S


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvad forstår du ikke? Du skal løse denne ligning

3·(t-2) -3·5 = 0

Divider med 3 til

t - 2 -5 = 0


Svar #10
04. september 2012 af Aleynaa

(t-2)*3+5*(-3) = 0 <=> 3t=-6-15 => t= (6-15)/3t =-3


Svar #11
04. september 2012 af Aleynaa

korrekt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det sidste, du laver, er helt ude i hampen og giver ingen mening. Nej, det er ikke korrekt. Læs dog #9.


Svar #13
04. september 2012 af Aleynaa

 

(t-2)*3+5*(-3) = 0



3t-6-15 = 0

3t-21 = 0

Derefter isolerer vi t, så t står alene. Når vi har gjort dette bliver facit:

t= 21/3

korrekt nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Jo, men du kan vel reducere det lidt (STX 2. år?).

Eller se #9 igen

t = 2 + 5


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.