Fysik

Har selv prøvet

05. september 2012 af mimok (Slettet)

Da man byggede pyramiderne i Ægypten blev de store stenblokke trukket på slæder hen over sandet af en hær af slaver. Hver slave kunne trække med ca. 200 N. Gnidningskoefficienten mellem slæde slæden og sandet var skønsmæssigt 0,3.


a) Hvad er den tungeste sten en gruppe på 5000 slaver kan trække af sted med?

200N*5000=1000000N

1000000N=0,3*m*9,82N/kg <=>
1000000N/(0,3*9,82N/kg)=339443,313 kg


Hver slave kunne måske yde effekten 150W.
b) Hvor hurtigt blev slæden i så fald flyttet.

P=F*v <=> v=P/F => 150/1000000N=0,00015km/h

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af mathon

 

                 v = (150 W)/(200 N) = 0,75 m/s = 2,7 km/h


Skriv et svar til: Har selv prøvet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.