Matematik

KVADRATSÆTNINGER

05. september 2012 af hejhej456 (Slettet)

Er helt lost :s

udregn følgende kvadratsætninger

a )         (2x + 3)2

 

b )           (y - 2) (y +2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af larsdrengen (Slettet)

a) Start med at gange potensen ind i hvert led i parantesen.

 

b) Start med at ophæve parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2012 af SuneChr

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab                      (cd)2 = c2d2

(a + b)(a - b) = a2 - b2


Svar #3
05. september 2012 af hejhej456 (Slettet)

kan de passe at det så giver:

 

a)     (2x  + 3 ) (2x + 3)

2x2 + 6x + 6x + 32

2x2 + 12x + 32

 

b )   (y-2)(y+2)

y2 - 22


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

a) er ikke korrekt. Bemærk, at 2a2 ikke er det samme som (2a)2 .

b) er korrekt, men det skal regnes færdigt. Man kan udregne 22 .


Skriv et svar til: KVADRATSÆTNINGER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.