Matematik

Cosinusrelationerne?

05. september 2012 af BrokenGirl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Godaften alle.

Jeg sidder her og prøver at regne med cosinusrelationer ..

Jeg bruger formlen: c2 = a2 + b2 - 2 * a * b *  Cos (C)  for  at beregne c som er en sidelængde.

Problemet er bare at når jeg trykker enter, giver det et helt andet resultat end der står bag i bogen ved facit. Hvad er det jeg gør forkert? Jeg sætter alle tal ind, som der står i formlen foroven. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Formlen giver c2 . Man beregner så c ved at tage kvadratroden af c2 .

c = [ a2 + b2 - 2ab·cos(C) ]1/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2012 af nielsenHTX

har du isoleret c når du takster ind, fordi det er det ikke i dit udtryk?


Svar #3
05. september 2012 af BrokenGirl (Slettet)

Oh - har glemt alt om kvadratroden :o

Nu passer resultatet til resultatet i facit-listen. Mange tak for hjælpen, og den hurtige respons :D


Svar #4
05. september 2012 af BrokenGirl (Slettet)

Hvad med vinklerne. Jeg bruger formlen: Cos (A) = b2 + c2 - a2 : 2 *b * c = Vinklen A

Mit resultat er 2598,64 - det burde give 38,42 - hvad gør jeg her galt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vi kan jo ikke se, hvad du taster ind. Vi kender heller ikke værdierne af a, b, c. Der skal benyttes parentes i udtrykket

cos(A) = (b2 + c2 -a2) / (2bc)


Svar #6
05. september 2012 af BrokenGirl (Slettet)

a = 7

b = 11,06

c = 10

A = UKENDT

B = 79

C = UKENDT

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det giver A = 38,42º , når man lader være med at afrunde b.


Svar #8
05. september 2012 af BrokenGirl (Slettet)

Hvordan får du det til det, jeg bruger den formel du skrev i nr. 5 - men resultatet er noget helt andet?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man indsætter de opgivne tal (b beregnede jeg ud fra oplysningen om vinkel B). Der er tale om elementære regneoperationer. Man finder

cos(A) = 0,783512... og dermed A = 38,42º


Svar #10
05. september 2012 af BrokenGirl (Slettet)

Jeg taster alle mine tal ind i formlen, men alligevel giver den mig -2487,3764 altså Cos (A)

- Forstår simpelthen ikke hvordan jeg kan løse finde A, når formlen ikke virker.


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det må være dig, der ikke forstår at benytte den formel i forbindelse med din regnemaskine. Formlen er

cos(A) = (b2 + c2 - a2) / (2bc)

Man skal først beregne (b2 + c2 - a2) og så dividere den sum med (2bc) . Det giver det resultat, jeg anførte i #9.


Svar #12
05. september 2012 af BrokenGirl (Slettet)

2bc er det 2 * b * c?


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det er korrekt.


Svar #14
05. september 2012 af BrokenGirl (Slettet)

Der må være noget galt med min lommeregner - har siddet siden kl. 19:30 og prøvet at regne denne enkelt opgave ud. Jeg får hele tiden tallet: 9584,79

 

Ellers tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Jeg tror, vi kan blive enige om, at det ikke er lommeregneren, der er noget galt med.

Udregn (b2 + c2 - a2) for sig , og udregn (2bc) for sig, og foretag så divisionen.


Svar #16
05. september 2012 af BrokenGirl (Slettet)

11,06*11,06 + 10*10 - 7*7 = 173,32

2*11,06*10 = 221,2

173,32+221,2= 394,52

394,52 : 2 = 197,26

Det giver ingen mening


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, det giver ingen mening, når du ikke benytter formlen

cos(A) = (b2 + c2 - a2) / (2bc)

Du skal ikke lægge 2bc til (b2 + c2 - a2) . Du skal dividere (b2 + c2 - a2) med (2bc) .

Med dine egne tal er så

cos(A) = 173,32 / 221,2


Svar #18
05. september 2012 af BrokenGirl (Slettet)

11,06 * 11,06 + 10 * 10 - 7 * 7 = 173,32

2 * 11,06 * 10 = 221,2

221,2 : 173,32 =  1,27?


Brugbart svar (0)

Svar #19
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Nej, det er ikke rigtigt. Genlæs #17. Du skal dividere (b2 + c2 - a2) med (2bc), ikke omvendt.


Svar #20
05. september 2012 af BrokenGirl (Slettet)

173,32 : 221,2 = 0,78?

Det får du også i #9  Hvordan går man så videre?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.