Kemi

Øjeblikkelig reaktionshastighed

06. september 2012 af Roselina (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået denne opgave:

Vi ser på reaktionen:        
       2N2O5  →  4NO2  +  O2
Hvis den øjeblikkelige reaktionshastighed v = - 4,5 10-2 M/s for N2O5 (dette udtrykker hvor meget N2O5 der omdannes pr. sekund til et bestemt tidspunkt i reaktionen).
Hvor stor er den øjeblikkelige reaktionshastighed v for NO2 og for O2 til samme tidspunkt (dvs. hvor stor er v for NO2 og O2 i forhold til v for N2O5)?

 

Hvordan bestemmer jeg det for de enkelte dele? Jeg ved godt hvordan man gør for det hele på en graf. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af mathon

 

        den øjeblikkelige reaktionshastighed v for NO2 og for O2 til samme tidspunkt

                           v(NO2) = 9,0·10-2 M/s

                           v(O2) = 2,25·10-2 M/s

 

da stofmængdeforholdet
                     er
                                            
N2O5      NO2     O2
                                               -2           4         1
                   eller                     -1           2        1/2
 


Svar #2
06. september 2012 af Roselina (Slettet)

Dumt spørgsmål sikkert... Men hvor slår man stofmængdeforholdet op?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2012 af mathon

ses af

                                             2 N2O5 (g)                        --->                4 NO2 (g)   +   O2 (g)

                                     formindskelse på 2 mol         danner               4 mol      +   1 mol

                                     formindskelse på 1 mol         danner               2 mol      +   1/2 mol


Skriv et svar til: Øjeblikkelig reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.