Matematik

Propertionalitetsfaktor..

06. september 2012 af Cooll (Slettet)

Fik selvfølgelig stavet titlen forkert, der skulle have stået: proportionalitetsfaktoren.

Hejsa. Jeg sidder med denne opgave, og ville høre om nogle kunne svare på om det skal gøres således:

Det oplyses, at variablen y er proportional med variablen x.
Til x-værdien 2,5 svarer y-værdien 4,4.


a) Bestem proportionalitetsfaktoren.

b) Udregn y, når x= 5,5

c) Udregn x, når y=1,5

 

a)

Y = a · x.
4,4 = m · 2,5
4,4 ÷ 2,5 = m · 2,5 ÷ 2,5
1,76 =a

Har jeg gjort det rigtigt i opgave a? 
M.V.H.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af mathon

    a) er OK


Svar #2
06. september 2012 af Cooll (Slettet)

Hvad gør jeg så med b) og c) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2012 af Isomorphician

y = 1,76x

b) y = 1,76*5,5, udregn

c) 1,5 = 1,76x, isoler x


Svar #4
06. september 2012 af Cooll (Slettet)

#3

b) 1,76*5,5= 9,68. Er y så, 9,68?

C) Det forstår jeg ikke helt.. 
     
men er det: 1,5 / 1,76 = 1,76/1,76x
                        
                       0,85 = x 

???


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2012 af Isomorphician

b) y = 1,76*5,5 = 9,68

c)

1,5 = 1,76x <=>

1,5/1,76 = x <=>

0,8523 = x


Svar #6
06. september 2012 af Cooll (Slettet)

Aha, så gjorde jeg det rigtigt! Tusinde tak for hjælpen! Det var dejligt i gad ;-)


Skriv et svar til: Propertionalitetsfaktor..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.