Tysk

Grammatik

06. september 2012 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg vil spørge om, hvordan man kan kende forskel på han-, hun- og intetkøn på tysk.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2012 af 123434 (Slettet)

Der:hankøn

Die:hunkøn

Der:intetkøn


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2012 af Nilletøz (Slettet)

#1 - ikke helt fyldestgørende. Det afhænger nemlig af kasus. Og i flertal kan man ikke se det. 

 

I Nominativ: 

Ein/Der: hankøn

Eine/Die: hunkøn

Ein/Das: intetkøn

 

Resten kan jeg ikke lige udenad. De står tilgengæld herinde: http://users.cybercity.dk/~dsl566974/Almengram/tysk.html

M = hankøn (maskulinum)

F = hunkøn (femininum)

N = intetkøn (neutrum)

P = flertal (pluralis)

 

N = Nominativ

A = Akkusativ

G = Genetiv

D = Dativ


Svar #3
06. september 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. september 2012 af Stygotius (Slettet)

Ferhat 2795,

Hvis du giver mig din mailadresse, skal jeg sende dig en oversigt over hjælperedskaber til at se på navneord hvilket køn de er.


Svar #5
06. september 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Det vil jeg med glæde.

[email protected]


Skriv et svar til: Grammatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.