Dansk

Hjælp til sætningsanalyse

08. september 2012 af michaelfdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, der kan hjælpe med sætningsanalyse? Synes det er svært, hvis hvert ord skal analyseres.

Det drejer sig om denne sætning:

Livet var mere entydigt for østtyskerne før murens fald, men samtidig blev muren symbolet på livets begrænsninger.

 

Her er hvad jeg har fundet ud af indtilvidere:

Var= O (subjekt)

Livet= X 

Mere entydigt= Subjektsprædikativ 

For østtyskere= ?

Før murens fald= ?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Mere entydigt: Omsagnsled til grundled

For østtyskere: Firkant

blev: omsagnsled

muren: grundled

sympolet på livets begrænsninger: omsagnsled til grundled

..så vidt som jeg tror, er ærligtalt ikke sikker, haha :D


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2012 af Stygotius (Slettet)

Livet var mere entydigt for østtyskerne før murens fald, men samtidig blev muren symbolet på livets b.

 X       O    ------XO------ P~~~~~~(adv.)  P~~~~~~(adv.)  konj.  (adv.)    O       X     ---XO-----  P~~~~~~~

 

X = subjekt

O = verballed

XO = subjektsprædikativ

P~~~~~~~ =  præpositionsled


Skriv et svar til: Hjælp til sætningsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.