Matematik

lineære sammenhænge

09. september 2012 af louisegsa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg er i gang med en matematikaflevering, og ved ikke helt om jeg har forstået opgaven rigtigt. 
 

Den lyder følgende:

En ret linje går gennem punkterne (4,141) og (18,712)

 

a) Bestem ligningen for linjen:

Det har jeg gjort ved at sige

A=(y2-y1/x2-x1) --> A= 571/14

B=y1-ax1 --> B= -155/7

= y= 571/14x -155/7

Er det rigtigt?

B) Bestem y-værdien når x=15

Skal man så sætte 15 ind i stedet for x -->
y=(571/14)*15 -155/7 --> y= 589,64?

C) Bestem x-værdien når y=900

- den er jeg i tvivl om?

 

 

Jeg håber at der er nogle der kan hjælpe! 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

A) Ja, det er korrekt.

B) Ja, det er korrekt, at man indsætter x = 15 i forskriften. Det eksakte resultat er y = 8255/14 .

C) Man skal løse ligningen

      (571/14)·x - (155/7) = 900


Svar #2
09. september 2012 af louisegsa (Slettet)

Mange tak, nu forstår jeg det:

571x=12910 --> 12910/571 = 22,61 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: lineære sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.