Matematik

andengradspolynomium

09. september 2012 af hallomedmig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et andengradspolynomium er givet ved f(x)=a*x^2-4x+c
Bestem a og c når du ved at f har netop en rod og f(0)=4.

 

Hvordan gør jeg her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af mathon

                   f(x) = ax2 + (-4)x + c

                   f(0) = a·02 - 4·0 + c = 4

                                   c = 4

                   f(a) = ax2 + (-4)x + 4

en løsning betyder
                                   d = b2 -4ac = 0

                                   d = (-4)2 -4·a·4 = 0

                                   16 - 16·a = 0

                                    1 - a = 0

                                    a = 1

hvoraf

                   f(x) = x2 - 4x + 4

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2012 af peter lind

Sæt x=0 i funktionsudtrykket. Resultatet skal så blive 4

Hvis der kun er en rod skal der gælde f(x) = a(x-r)2


Svar #3
09. september 2012 af hallomedmig (Slettet)

hvorfor hedder det f(x)=ax2+(-4)x+c??
Der står ikke +(-4x) i min opg.?


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.