Matematik

Lineær

09. september 2012 af Julielin (Slettet) - Niveau: C-niveau

a) Forklar, hvad man forstår ved en lineær sammenhæng.
b) Forklar, hvordan man beregner a og b i ligningen for den rette linje, hvis man får opgivet to punkter.
c) Forklar, hvordan man kan teste, om der er tale om en lineær sammenhæng, hvis man får opgivet en hel række punkter/data.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

a)  Man kan tegne en ret linje. Hvis x vokser med f.eks. 3, så vokser y med 3*a, overalt på linjen.

b) a = Yvækst / Xvækst  =  (y2-y1) / (x2-x1)

    b = y1 - x1*a

c)  Man kan enten plotte dem i en graf og se visuelt, eller man kan lave lineær regression og derved se om nøjagtigheden R2 giver tæt på 1.  Er den f.eks. 0.985 er den godt lineær, men er den 0.765 er den ikke.


Svar #2
16. september 2012 af Julielin (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: Lineær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.