Matematik

HJÆLP!!

10. september 2012 af Sorensen (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med at reducer' udtrykkene:

(2a+5b)^2 (der er i anden men ved ikke hvordan det skal skrives, derfor skrevet ^2)

(3x+7y)(3x-7y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2012 af mathon

                   (2a+5b)2 = (2a)2 + 2·(2a)·(5b) + (5b)2 = 4a2 + 20ab + 25b2


Svar #2
10. september 2012 af Sorensen (Slettet)

kan du klare den sidste også?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2012 af bsmed (Slettet)

brug knapperne x2 og x2


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2012 af Snick (Slettet)

Anvend regnereglen for paranteser til den sidste opgave

(a+b)·(a-b) = a2-b2

Hvorved du får

(3x+7y)(3x-7y) <=> 9x2-49y2

 

 


Skriv et svar til: HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.