Matematik

Definitionsmængde

11. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet) - Niveau: C-niveau

f5(x)=1+((2)/(x-3))
f6(x)=((x-1)/(x-3))
Vis ved omskrivninger, at f5(x)=f6(x).

Hvordan skal jeg gøre? nogen der vill vise det


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af mathon

 

                  f5(x) = 1  +  (2/(x-3))                 Dm(f5) =        ??

                  f6(x) = (x-1)  / (x-3)                    Dm(f6) =       ??
 

hvilken værdi må nævneren ikke antage?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2012 af lfdahl (Slettet)

f5(x) = 1 + 2/(x-3)

Udnyt, at 1 kan skrives som (x-3)/(x-3):

>> f5(x) = (x-3)/(x-3) + 2/(x-3)

>> fællesnævner = x-3 giver: (x-3 +2)/(x-3) = (x-1)/(x-3) = f6(x)

 

mvh. lfdahl


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Definitionsmængden er alle de tal, x, for hvilke nævneren x-3 ikke er 0

>> Dm(f) = alle reelle tal undtagen 3

lfdahl


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2012 af mathon

#1


dvs

                  f5(x) = 1  +  (2/(x-3))                 Dm(f5) = R \ {3}     

                  f6(x) = (x-1)  / (x-3)                   Dm(f6) = R \ {3}    

 

ej underligt
         når
                           f5(x) = f6(x)
 

 


Svar #5
11. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Undksyld hvad? 


Svar #6
11. september 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

f5(x) = 1 + 2/(x-3)

Udnyt, at 1 kan skrives som (x-3)/(x-3):

>> f5(x) = (x-3)/(x-3) + 2/(x-3)

>> fællesnævner = x-3 giver: (x-3 +2)/(x-3) = (x-1)/(x-3) = f6(x)

 

SÅ DETTE ER ALTSÅ OMSKRIVNINGEN FRA DET ENE TIL DET ANDET SOM VISER AT DE ER ENS??? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2012 af lfdahl (Slettet)

Ja. Dette viser entydigt, at f5 kan omskrives til f6.


Skriv et svar til: Definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.