Matematik

Retningsvektor

11. september 2012 af mimok (Slettet)

Hvis jeg har to punkter A(3,2) og B(1,4), og jeg bruger formlen AB=(b1-a1;b2-a2) til at finde vektoren i mellem de to punkter, er der så en retningsvektor?

Vektoren mellen de to punkter er: (-2;2) er det også retningsvektoren?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er en retningsvektor for den rette linie, der går gennem punkterne A og B.


Svar #2
11. september 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har beregnet vektoren mellen de to punkter, og det er: (-2;2), hvis jeg skal finde normalvektoren er det så n^=(-2;-2) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2012 af mathon

Ja

                            r = AB

                 n = r^    eller    n = -r^


Svar #4
11. september 2012 af mimok (Slettet)

Hvis jeg så skal opstille en ligning for linjen er det så: -2(x-x0)-2(y-y0)=0 ? Hvis dette er rigtigt, hvordan finder jeg xo og y?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

(x0,y0) er koordinatsættet for et kendt punkt på linien, for eksempel A eller B.


Skriv et svar til: Retningsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.