Matematik

nn til mm? Nanometer til millimeter?

11. september 2012 af winnems (Slettet)

Hej !

Jeg skal i en fysikopgave udregne noget, hvor jeg bliver nødt til at omdanne et mål i nm, nanometer til mm, millimeter.

Jeg ved, at millimeter = 10-3 og at nanometer = 10-6

 

Jeg vil gerne regne millimeter om til nanometer, og også gerne kunne forklare udregningen i hvordan man gør.

 

 

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af mathon

  

                           1 mm = 10-3 · (1 m) = 10-3 · (109 nm) = 10-3+9 nm = 106 nm

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

1 mm = 10-3 m og 1 nm = 10-9 m, deraf fås sammenhængen i #1.

præfix m betyder milli, der betyder 10-3 ;

præfix n betyder nano, der betyder 10-9 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2012 af jnl123

ja, nanometer = 10-9 . 10-6 hedder vist nok micrometer

nm -> mm :  gang med en million (106)

mm -> nm : divider med en million

 


Svar #4
11. september 2012 af winnems (Slettet)

Jeg skal konkret dividere 1667 nm med 1 mm.

1667 nm er 0,000001667 m

      1 mm er 0,001 m

men jeg vil gerne omregne, og bruge dem som potenstal, ikke mindst for en ordens skyld - og også gerne kunne forklare hvordan den udregning er gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2012 af jnl123

1667 nm / 1 mm = 1667*10-6 mm / 1 mm = 1667*10-6 mm


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2012 af mathon

 

         (1667 nm) / (1 mm) = (1667 nm) / (106 nm) = 0,001667


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

10-9 hedder nano, ikke nanometer, og 10-6 hedder micro (μ), ikke micrometer.

For at omregne fra nm til mm dividerer man med 106 .

For at omregne fra mm til nm ganger man med 106 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Forholdet mellem 1667nm og 1mm er dimensionsløst.


Skriv et svar til: nn til mm? Nanometer til millimeter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.