Matematik

Monotonilinje.

12. september 2012 af Nikgi0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen f er givet ved, at f (x) = 6x −1/2x^3 . Foretag de nødvendige beregninger ved hjælp af f ' og tegn en monotonilinje for f.
Bestem derefter koordinaterne til de lokale ekstrema.

 

Skal jeg differenticere ligningen, og så tegne en graf ud fra f '(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af mathon

   "Foretag de nødvendige beregninger ved hjælp af f '  "

   betyder at du skal differentiere f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af mathon

 

                                               f '(x) = 6 - (3/2)x2
 

lokale ekstrema
kræver

                                               f '(xo) = 6 - (3/2)xo2 = 0 .............
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af mathon

benyt til
fortegnsfastlæggelsen

                                                   f '(x) = -(3/2)xo2 + 6 = -(3/2)·(x+2)·(x-2)
                            

eller
                 M-M-reglen for f '(x) = -(3/2)xo2 + 6


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af mathon

detaljer
 


Skriv et svar til: Monotonilinje.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.