Matematik

HJÆLP

12. september 2012 af NH10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er fuldstændig blank på det her - Fuldstændig! Så håber nogen af jer kan give mig lidt hjælp, gerne med udregninger og resultat.

 

Opgaven lyder: I hvert af nedenstående tilfæde er opgivet to ligninger, der fremstiller hver sin rette linje. Beregn i hvert tilfælde eventuelle skæringspunkter.

 

a. 2y - 2x = -3         3y = -3/2x + 12

b. 2x + 3y -4 =0      2x + 3y -6 = 0

c. x - 3y - 4 = 2         2x = 4y - 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af peter lind

a gang den anden ligning med 2 og divider den med 3. erstat de 2y i den første ligning med resultatet fra den anden ligning.

b. træk de 2 ligninger fra hinanden

c. isoler x i den første ligning og sæt resultatet ind i den anden ligning.


Svar #2
12. september 2012 af NH10 (Slettet)

Jeg fatter hat af det der! :D

 

Kan du ikke give mig udregningerne og resultaterne på det, så kan det være jeg bedre kan forstå det.


Svar #3
12. september 2012 af NH10 (Slettet)

Pleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeease! Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af peter lind

Gå i gang med den første del af opgave a. Du skal altså gange den anden ligning med 2 og dividere den med 3. Hvad får du ?


Svar #5
12. september 2012 af NH10 (Slettet)

Jamen forstår jo absolut ingenting af det....


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. september 2012 af peter lind

Du må da have lært at gange og dividere. Hvis du ikke har det kan jeg kun anbefale dig at få det lært hurtigst muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du angiver, at du er på STX (3. år), og at dette er B-niveau. Du må da være i stand til at følge simple instruktioner, som du har fået i hjælpen ovenfor.


Svar #8
12. september 2012 af NH10 (Slettet)

#4


Gå i gang med den første del af opgave a. Du skal altså gange den anden ligning med 2 og dividere den med 3. Hvad får du ?

 

100039,5 får jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september 2012 af peter lind

Du skal gange 3y = -3/2x + 12 med 2 og dividere den med 3. Hvordan kan du få 100039,5 ud af det ?


Svar #10
12. september 2012 af NH10 (Slettet)

Hvis du ikke bare vil være så venlig at give mig udregningerne og svarerne på det, kan det være ligegyldigt.


Svar #11
12. september 2012 af NH10 (Slettet)

Nu fik jeg det til 12. Men jeg forstår ikke, i vores facit skulle resultatet blive: (11/3, 13/6). Det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. september 2012 af peter lind

Hvad fik du til 12 ? Hvad har du gjort ?


Svar #13
12. september 2012 af NH10 (Slettet)

Skal man ikke bare sige -3/2+12 og derefter gange det jeg får med 2 og igen dividere med 3?


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. september 2012 af peter lind

Du kan ikke bare smide x væk. Du skal også gange og dividere på venstre side af lighedstegnet


Svar #15
12. september 2012 af NH10 (Slettet)

Giver op. Forstår det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Hvis du virkleig er totalt blank over for alt dette, der er nævnt ovenfor, bør du da henvende dig til din lærer og få ham/hende til at hjælpe dig med at opstille en læseplan, der kan hjælpe dig med at få lært alt det grundlæggende stof fra folkeskolen.


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.