Matematik

Andengradsligning Diskriminanten

12. september 2012 af JimmiMarquart (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mangler lige lidt hjælp til en mellem regning :)

x^2 +(2k+1)x +(k^2 +1) = 0
Det oplyses at ligningen har netop én løsning
Bestem K og løs derefter ligningen
JEG VIL GØRE.
Diskriminaten = b^2 -4 *ac  = 0

0=(2k+1)^2 -4 *1 (k^2+1)    (denne skal udregnes i hovedet, og giver ¾ dele, men bruger solve på lommeregner =(

(LAV MIN MELLEM REGNING :O )


K = ¾


Herefter kan ligningen løses da K er bestemt. Til at være ¾ eller 0,75
x^2+(2*3/4delek + 1)x +(3/42 +1) = 0

x^2 +((2*0,75)+1)x +(3/4dele^2 +1) = 0
x^2 +(1,5+1)x + (9/16dele +1) = 0
x^2 + (2,5)x + (25/16dele)= 0
x^2 + 2,5x + 1,56 = 0  

Så det jo bare at smække den i andengradsligningsløseren  :)

Vedhæftet fil: andengradsligning.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af peter lind

brug reglen om kvadratet på en toleddet størrelse på (2k+1)2 , Gang de -4 ind i den anden parentes


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Lav selv dine mellemregninger.

Når diskriminanten er lig med 0, er der netop een rod, nemlig toppunktets x-koordinat -b/(2a) .


Skriv et svar til: Andengradsligning Diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.