Matematik

Local/Global truncation error

12. september 2012 af Andreww (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er ved at læse om Eulers Metode. I min calculus skriver de:

For Eulers Method it can be shown that the error at each step decreases on average proportionally to h2, but the errors can accumulate from step to step, sp the error at can be expected to decrease proportionally to nh2

Jeg kan ikke helt sætte teksten i forbindelse til et eksempel desværre.

Jeg har vedhæftet udregningerne for y'=x-1 så der er basis for et eksempel.

Vedhæftet fil: ymærke er lige x-y.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af peter lind

Jeg gætter på at du har samlignet den beregnet værdi med den korrekte værdi og det er den forskel du kalder fejl.

Når man diskutere fejl her, må man være klar over at i virkelige situationer har man ikke noget facit at sammenligne med, så den fejl der angives er en øvre grænse for fejlen. Hver trin giver sådan et maksimal fejl. Addere man disse får man at vide hvor stor fejlen højst kan være. Det betyder at du ikke direkte kan sammenligne den fejl du rent faktisk finder.

Du kan evt. lave en teoretisk beregning af denne maksimale fejl og dernæst undersøge om det stemmer med de faktiske fejl


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Ifølge navnet på den vedlagte fil løser du differentialligningen

y' = x-y, med løsningen y(x) =  x - 1 +e-x

ikke y' = x-1 , som anført i #0.

 


Svar #3
12. september 2012 af Andreww (Slettet)

#2

Ja, der er en skrivefejl.


Skriv et svar til: Local/Global truncation error

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.