Matematik

hjælp til mat

13. september 2012 af esplat (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey :D

er der nogen der kan forklare mig hvordan man løser denne opgave?

Ved 10 terningkast med én terning observerer man ved hvert kast, om det er en 6’er eller en ikke-6’er. Forsøget resulterer i 3 6’ere og 7 ikke-6’ere. Hvor mange forskellige udfald, vil give dette resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af jnl123

Mit bedste bud - antal udfald med tilbagelægning:

 

K(n+r-1, r) med n=10 og  r=3

K(12,3) = (1/3!)*12*(12-1)(12-2)(12-3)(12-4) = 22

 

http://da.wikipedia.org/wiki/Kombinatorik   (eksempel 5)


Svar #2
15. september 2012 af esplat (Slettet)

hvor for du 12 fra?

og skal jeg udregne det 2 gange med det ene r som r=3 og det andet r=7?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af jnl123

n+r-1 = 10+3-1= ?

 

nej for succes er defineret som at det bliver en sekser og fiasko som at det bliver alle andre. Så r=3


Svar #4
15. september 2012 af esplat (Slettet)

jeg kan ikke få det til 22... jeg får det til 117,8 :/

 


Svar #5
15. september 2012 af esplat (Slettet)

Sådan det var bare mig :D

 


Skriv et svar til: hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.