Matematik

Kvadratsætninger??

13. september 2012 af JensChristian123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa Alle

Det kan godt være det bare er mig, der er dum, men kan i eventuelt hjælpe mig med disse opgaver, man skal bruge de forskellige kvadratsætninger (1, 2 og 3)

m = (9 y^(2) + 4 x^(2) + 12 xy)/(2 x + 3 y) 

p = (2 a + 2 x)/(a^(2) - x^(2))

 

I må meget gerne lave mellemregning til også så er i søde :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at for m) er tælleren lig med kvadratet på nævneren.

I p) sættes 2 uden for parentes i tælleren, mens man i nævneren benytter kvadratsætningen

a2 - b2 = (a+b)(a-b)


Svar #2
13. september 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Hejsa

Er ked af det, men tusind tak for dit svar.
Men kan du måske uddybe det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke i svaret?


Svar #4
13. september 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Tænkte bare på om du ikke kunne uddybe det, til en længere forklaring, forstår ikke hele dit svar :-(


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Men hvad er det, du ikke forstår? Forstår du ikke forklaringen til m) eller forklaringen til p). Har du prøvet selv at se på det?


Svar #6
13. september 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Hejsa

Ja har prøvet at finde ud af det selv, sad sammen med min matematiklærer i 3 timer, imens han snakkede om hvad man skulle gøre, men jeg forstår det bare ikke
Jeg forstår heller ikke din forklaring til begge ligningerne...


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

I m) bør man kunne se, at tælleren er lig med kvadratet på nævneren:

(9y2 + 4x2 + 12xy) / (2x + 3y) = (2x + 3y)2 / (2x + 3y) = 2x + 3y

 

I p) bør man kunne se, at

2a + 2x = 2(a+x) , og at

a2 - x2 = (a+x)(a-x) .

Prøv nu selv at udregne

(2a + 2x) / (a2 - x2) = ...


Skriv et svar til: Kvadratsætninger??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.