Matematik

Andengradsligning

13. september 2012 af seniorgirl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har forsøgt at løse denne ligning:

 

x^2-6x+9=0,

hvor jeg har fundet diskriminanten:

d=6^2-4*0*9

d=36-0

d=36

er det rigtigt, at der findes to løsninger ved denne andengradsligning? Jeg har så prøvet at gå videre, men jeg får begge løsninger til at blive 0, og det kan jo ikke være rigtigt. Så hvad gør jeg forkert?

x=-b+(kvadratroden af d)/2*a

x=-(-6)+(kvadratroden af 0)/2*0

x=6/0

x=0

og jeg får det andet x til også at være 0.

x=-(-6)-(kvadratroden af 0)/2*0

x=6/0

x=0

Et eller andet må der jo været gået galt -.-' Håber I kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af nielsenHTX

din a værdi er ikke korrekt.

den er a=1 prøv så igen.

(du burde nok have tænkt over at du divider med 0)

jeg får at x=3 er den eneste løsning


Svar #2
15. september 2012 af seniorgirl (Slettet)

hvorfor er a=1? Burde a ikke være = 0, da der jo ikke står noget tal på a's plads?


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.