Matematik

HJÆLP!!!!!!!!!!

15. september 2012 af SelinaK (Slettet)

Jeg har vedhæftet filen, kig på den og løs venligst opgaven for mig...kan ikke finde ud af, hvordan man skal gøre og skal aflevere den på mandag. Håber, at en af jer derude kan hjælpe mig. 

Kom gerne med tydelige forklaringer!

I starten har jeg følgende gjort sådan:

y = vægt/gram

x = antal af fem-kroner

y = ax + b

y = ........................?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af jnl123

Du kan skrive ligningen y=ax+b op 2 gange med:

1:    y=282,   x=20

2:    y=372,    x=30

 

Så har du 2 ligninger m 2 ubekendte, hvor du kan finde a og b.

a er vægten pr. femkrone

b er vægten af pungen


Svar #2
15. september 2012 af SelinaK (Slettet)

Så det du mener, er: (20,282) og (30,372) som punkterne? Så skal jeg finde a og derefter b (y = ax + b)?

Men du sagde noget med "op 2 gange med", det er det jeg overhovedet ikke forstår? Forklar venligst lige.. Hvad skal jeg gange med? Og hvordan skal jeg vide, hvad y og x er? Altså: (y = ax + b)


Svar #3
15. september 2012 af SelinaK (Slettet)

Altså a:     y2 - y1

                ______

                 x2 - x1


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2012 af jnl123

skriv ligningen op to gange :) ikke gange med noget

282 = a*20 + b

372 = a*30 + b

 

og så skal man bestemme a og b


Svar #5
15. september 2012 af SelinaK (Slettet)

Jamen, hvad er A og B så? Forstår ikke...... :-(

Kan du ikke komme med en rækkefølge af, hvordan man gør/regner den? Forstår den virkelig ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2012 af jnl123

282 = a*20 + b    =>    b = 282-a*20 (indsættes som b i næste linje)

372 = a*30 + b    =>    372 = a*30 + (282-a*20)     =>    a=9  (indsættes som a i næste linje)

b = 282-a*20     =>     b = 282-9*20 = 102


Svar #7
15. september 2012 af SelinaK (Slettet)

9 er jo ikke a, så...? Hvordan skal jeg vide, hvad A er? Man kan jo ikke bare gætte et nyt tal.

 

Og det du fortæller, er fuldstændigt rodet, synes jeg.  Så forstår den stadig ikke... :-( HJÆLP!!!


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2012 af jnl123

y er den totale vægt af pung plus mønter i pungen   (i gram)

x er antal 5-kroner i pungen   (i antal mønter)

a er vægt per 5-krone (i gram/mønt)

b er vægten af en tom pung (i gram)

 

y = a*x + b

282 = a*20 + b      (når der er 20 5-kroner i pungen, vejer den 282 gram)

372 = a*30 + b      (når der er 30 5-kroner i pungen, vejer den 372 gram)

 

med de oplysninger, har vi opstillet 2 ligninger med 2 ubekendte, og bestem a=9 gram og b=102 gram som i #6


Svar #9
15. september 2012 af SelinaK (Slettet)

Hvor kom 9 og 102-tallene fra?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2012 af jnl123

hold en pause og læs opgaven og tråden igennem senere :)


Svar #11
15. september 2012 af SelinaK (Slettet)

372 = a*30 + (282-a*20)     =>    a=9

Hvorfor blev den 9?

372 = a * 30 + (282 - a * 20)

372 = 30 + (282 * 20)

8460 * 600 = 5076000?

 

Jeg plejer at være så god til at forstå forklaringerne, men denne gang forstår jeg intet. Der er lidt rodet i den...


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. september 2012 af jnl123

 

372 = a*30 + (282-a*20)

372 = a*30 + 282 - a*20

372 = a*10 + 282

372-282 = a*10

90 = a*10

9 = a


Svar #13
15. september 2012 af SelinaK (Slettet)

NU forstår jeg den bedre, tak :-) Hvad med B? Afsnittet 6, som du lavede, forstod jeg ikke... Sorry.


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. september 2012 af jnl123

282 = a*20 + b     =>       b = 282 - a*20

og vi ved nu at a=9, så indsætter du bare a=9 i b = 282 - a*20


Svar #15
15. september 2012 af SelinaK (Slettet)

Jeg har kun forstået a indtil, for du har lige forklaret mig;

372 = a*30 + (282-a*20)

372 = a*30 + 282 - a*20

372 = a*10 + 282

372-282 = a*10

90 = a*10

9 = a

 

Det er der, jeg FØRST forstod... :-) Men b????


Svar #16
15. september 2012 af SelinaK (Slettet)

Jeg har forstået opgaven og takker dig så mange gange for, at du var så tålmodigt, selvom det tog lang tid...

Næste gang skal du bare huske at forklare det, som du gjorde i afsnittet 12, så havde jeg forstået den! :-)

God weekend.


Skriv et svar til: HJÆLP!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.