Matematik
Integralopgave
Hej har problemer med 3 opgaver og har prøvet at lave opgave 2. Håber i kan hjælpe.
opgave 2
ud fra de to funktioner plotter jeg grafen og får grænserne a og b til at være 0 og 3.
Herefter sætter jeg funktionerne ind i integralet med grænserne og får:
0∫3(g(x)-f(x))dx = 4,8
Med hensyn til omdregningslegemet gøre jeg følgende:
V=π0∫3f(x)2-g(x)2dx
V = 209
ser det rigtigt ud?
Svar #1
16. september 2012 af mathon
...forslag til opgave 2 er ikke rigtigt
da
Dm(f) = {x∈R | x ≥ 0}
og
Dm(g) = {x∈R | x ≥ 3}
Svar #2
16. september 2012 af ers (Slettet)
Hvordan laver man så opgave 2 med hensyn til omdrejningslegemet? Jeg har fundet arealet til at være 4,8 (hvor det er sat det op rigtigt denne gang)
Svar #3
16. september 2012 af mathon
AM = 0∫6 f(x)dx - 3∫6 g(x)dx
Vx = π·0∫6 (f(x))2dx - π·3∫6 (g(x))2dx
Svar #5
16. september 2012 af ers (Slettet)
Mathon vil du være sød oghjælpe med opgave 1?
kan slet ikke finde ud af den :(
Skriv et svar til: Integralopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
