Matematik

Potensregneregler

18. september 2012 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal reducere følgende vha. potensregneregler:   x2 • x7 + (y - 3 • y 8 / y 12) + z0 - (1 / v - 4)

Jeg er nået så langt, at x'erne er regnet ud til x 9.

Jeg er i tvivl, om (y - 3 • y 8 / y 12) regnes således ud: ((3 / y) • y 8) / (y 12)  ???

 

Er der nogen, der kan hjælpe? :-/


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2012 af mathon

 

 

x2 • x7 + (y - 3 • y 8 / y 12) + z0 - (1 / v - 4) =  x9 + (y-3+8-12) + 1 - v4  = x 9 + y-7 -  v4 + 1


Svar #2
18. september 2012 af Solvejens (Slettet)

#1

Hvad er det for en regneregel du har brugt for - (1 / v - 4) ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2012 af mathon

     

                                               1/ v-4 = (v-4)-1 = v(-4)·(-1) = v4


Svar #4
18. september 2012 af Solvejens (Slettet)

Takker.


Skriv et svar til: Potensregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.