Matematik

Procent regning

18. september 2012 af 3runette (Slettet)

Hej alle sammen. Jeg har et problem med denne opgave fra Grundbog i Matematik. Jeg kan ikke lige finde fidusen til hvordan man regner det ud, er der nogle der kan hjælpe mig? 

 

Planeten Jupiter vejer 1,899 · 10^27 kg. Jupiters vægt er 71,12 % af den samlede vægt af planeterne.

- Hvor meget vejer planeterne tilsammen?

Den samlede vægt af planeterne udgør 0,134 % af Solens vægt.

- Hvad vejer solen?

 

På forhånd mange tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2012 af nielsenHTX

71,12 %=1,899 · 10^27 kg

1%=(1,899 · 10^27)/71,12 kg

100%=100*(1,899 · 10^27)/71,12 kg=2,670*10^27

det samme gøres så med solen ,

0,134%=2,670*10^27  fortsæt selv.

 


Svar #2
18. september 2012 af 3runette (Slettet)

Det vil sige at det for Jupiter gælder at:

71,12 % ~ 1,899 · 10^27 

1 % ~ (1,899 · 10^27)kg / 71,12 %

100 % ~ 100 · (1,899 · 10^27)kg / 71,12 % = 2,670 · 10^27

______________________________________________

Og for solen:

0,134 % ~ 2,670 · 10^27 

1 % ~ (2,670 · 10^27)kg / 0,134 % 

100 % ~ 100 · (2,670 · 10^27)kg / 0,134 % = 1,99254 · 10^27 

 

Har jeg forstået det rigtigt, eller er jeg helt galt på den?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2012 af nielsenHTX

#2 det er tæt på at være korrekt, der skal ikke være %-tegn på højre side.

og 100 · (2,670 · 10^27)kg / 0,134=1.993*10^30 kg


Svar #4
18. september 2012 af 3runette (Slettet)

Hvorfor skal der ikke være % tegn på højre side? :)

Jeg har en TI-89 Titanium lommeregner, og resultatet af det indtastede bliver 1,9925E33

Ved du hvordan det resultat skal forståes? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2012 af nielsenHTX

#4 der bude stå 1,9925E30  E30 betyder 1030


Svar #6
18. september 2012 af 3runette (Slettet)

Okay :) Tak for alle svarene! :-)


Skriv et svar til: Procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.