Matematik

3x + 5x?

18. september 2012 af BrokenGirl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heeej!

Jeg ved godt det lyder lidt fjollet, men jeg har aldrig helt lært det med x'er

Er der nogen der kan forklar mig hvordan jeg regner dette regnestykke ud?

3x + 5x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

x skal du tænke som et tal du ikke kender.

fx kan vi sige at hvis x var 2 :

3*2+5*2 = 6+10  = (3+5)*2 = 8*2 = 16

men vi kender ikke x, dog kan man gøre det på samme måde:

3*x+5*x = x*(3+5) = x*8 = 8*x = 8x

Så du kan bare lægge det sammen der står foran.


Svar #2
18. september 2012 af BrokenGirl (Slettet)

Mange tak for hjælpen - det var pænt af dig :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2012 af HrQuantum (Slettet)

#1 Det bliver han neppe klogere af.

Jeg har i hvert fald aldrig mødt en, der er i stand til at sætte x uden for en parentes, men ikke ved hvad der menes med x. ;o)

#0

Du har nogle kasser med noget i. Alle kassernes indhold har samme værdi. En kasse = 1x.


Du har i forvejen 3x (3 kasser med noget i), og får så 5x (5 kasser) oveni. Hvad har du så nu?

. . . Nårh ja, det er 3+5 = 8

8 kasser!

8x

Ligegyldigt hvad der er i en kasse, vil du have det 8 gange.


Skriv et svar til: 3x + 5x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.