Matematik

eks. sammenhæng

19. september 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan i hjlæpe mig her? Jeg kan ikke helt finde ud af hvordan jeg skal gribe dataene an, da de står som målt efter 2005. er der nogen der kan forklare mig hvordan?

Jeg har vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af DrNielsen

du skal lave regression på materialet, så du kan få bestemt konstanterne til den eksponentielle udvikling.

Tast årstallene efter 2005 ind i liste 1, og solcellekapacitet i liste 2. Vær opmærksom på at i liste 1 skal 2005 være 0, da det er år EFTER 2005 2006=1, 2007=2 osv :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af DrNielsen

b) når du har forskriften løser du S(10), da 2015 er 10 år efter 2005 :)

c) fortæl hvad tallene siger. a er fremskrivningefaktoren og fortæller hvor meget udviklingen stiger per år, b er startkapaciteten da

S(0) = b * a 0 = b*1 = b :)


Skriv et svar til: eks. sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.