Matematik

hjæælp fordoblingskonstant

19. september 2012 af popcorn81 (Slettet)

hej alle

Hvis man skal finde fordoblingskonstanten af en eksponentiel funktion, men at man kun ved at a er større en 1 hvordan skal man så gøre det? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af peter lind

Det kommer jo an på hvilken oplysninger du har. Du kan se mulighederne på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af mathon

                         f(x) = b•ax   a>1

                      
                         f(x+X2) = 2•f(x) =  b•ax+X2 = b•ax·aX2 = f(x)·aX2

hvoraf
                        2 = aX2

                        ln(2) = ln(a)·X2

                       
                       X2 = ln(2) / ln(a)


Skriv et svar til: hjæælp fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.