Kemi

Indgreb i ligevægtsystemet - Kvantitativ øvelse

22. september 2012 af Neela12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har et problem med at udregne ligevægtskonstanten i en øvelse hvor vi har tilsat ascorbinsyre i en FeSCN2+ opløsning. Jeg ved at ascorbinsyren reducerer Fe3+ ionerne i opløsningen til Fe2+, men da vi har tilsat for meget ascorbinsyre, har vi fået reduceret alle Fe3+ ionerne, derved bliver den 0. Men når jeg så prøver at beregne ligevægtskonstanten for dette forsøg, får jeg en meget negativ værdi der ligger på -5536!!!!?? Hvad gør jeg?

Måden jeg har beregnet det på er denne:

(A + B) -> AB


                               [AB]
                          K = -------
                              [A] * [B]

Koncentrationsbetingelsen:
cA = [A] + [AB] -> [A] = cA - [AB]


cB = [B]+[AB] -> [B] = cB- [AB]

                               [AB]           
               K = -----------------------------
                   (cA - [-B]) * (cB - [AB])

I dette forsøg bruger vi absorbansen, som vi har målt i forsøget, og bruger Lambert Beer's formel til at finde koncentrationen på FeSCN2+ eller [AB]

På forhånd tak :)


Skriv et svar til: Indgreb i ligevægtsystemet - Kvantitativ øvelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.