Matematik

Polynomier

22. september 2012 af twiiezz (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Beregn i hånden rødderne til følgende polynomier. Rødderne ønskes angivet på rektangulær form:

(a) z2 +z+1+3

 


(b) z3 +(0 +3 +1)3

 

Hjælp søges tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2012 af peter lind

a) Du kan bruge de sædvanlige  formler fo andengradsligningen til løsning af opgaven. Hvis d < 0 vil der dog være 2 komplekse løsninger.

b) Er den skrevet rigtig op ?. Flyt tallene over på højre side og skriv dem på polær form.


Svar #2
23. september 2012 af twiiezz (Slettet)

a)

D=b2-4ac

z2+z+1+3   ,  a = 1, b = 1 , c = 1

D = 12-4*1*1 = 1-4 = -3

 

Z = (-1±√-3)/2 = -1/2±√3/2 i ? gør jeg overhovedet noget rigtigt her?


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.