Matematik

Delmængder

23. september 2012 af derforik (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

1) Vis at sættet A={a^2 + b^5| a,b delmængde af Q } er tællelig. 

2) vis at sættet B={ x delmængde af R| x^2+(n-1)x-n=0, for n delmængde af N} er tællelig. 

3) vis at sættet C={x delmængde af R| x^2-3x+2 < 0} er overtælleligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skriver

1) Vis at mængden A = {a2 + b5 | a,b er elementer i Q } er tællelig, eller

                           A = {a2 + b5 | a,b ∈ Q } .

Tilsvarende skrives

            B = ( x ∈ R | ∃ n ∈ N: x2+ (n-1)x - n = 0} , og

            C = { x ∈ R | x2 -3x +2 < 0}

Symbolet ∈ læses "er element i", ikke er delmængde af.

Benyt, hvad det vil sige, at en mængde er tællelig.


Skriv et svar til: Delmængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.