Matematik

Hjælp til ligniner

23. september 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Hej, jeg har lige et spørgsmål om ligninger med to ubekendte.

 

Hvordan regner man en ligning ud, der hedder:

-x/3=2y/5=(y-x+1)/2

 

PS. Divisionstegnene, viser at dette er en brøk :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er to ligninger

-x/3 = 2y/5 , og

2y/5 = (y-x+1)/2

Isoler x af den første ligning og indsæt i den 2. ligning og isoler y.


Svar #2
23. september 2012 af OnceUponATime (Slettet)

kommer det så i 1. ligning til at hedde:

-x/3 * 3 = 2y/5 * 3

-x = 2y/5 *3

-x/-1 = 2y/5 *3 / -1

?

 

Og i 2. ligning vil der dermed komme til at hedde:

 

2y/5 = (y+(2y/5*3) + 1)/2 

???


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har så i 1., at

x = -6y/5 og dermed i 2.:

4y = 5·(y + 6y/5 +1) = 5y + 6y + 5


Svar #4
23. september 2012 af OnceUponATime (Slettet)

hvordan får du det til 6y? når det hedder 2y/5 *3 ?

Vil du ikke nok forklarer mig hvad det er du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man ganger en brøk med et tal ved at gange brøkens tæller med tallet og beholde nævneren. Det burde være kendt fra de små klasser. Derfor er

(2y/5)·3 = 2y·3/5 = 6y/5


Svar #6
23. september 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Jamen, burde det ikke hedde 2y/5*3 ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, det er jo (2y/5) ganget med 3, og det udregnes som vist i #5.


Svar #8
23. september 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Når, så det står simpelthen i parantes? Okaaay! Nu forstår jeg ihvertfald den del..

Men resten er helt uforståeligt for mig..


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er skrevet på dansk. Du må prøve at forklare, hvad det er, du ikke forstår.

Man indsætter x udtrykt ved y i den anden ligning i stedet for x.


Skriv et svar til: Hjælp til ligniner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.