Matematik

Vektorregning

23. september 2012 af Pattinson (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med disse opgaver?

 

Opgave 1:

To vektorer vektor a og vektor b opfylder, at linjestykket hos vektor a er = 2, linjestykket hos vektor b er = 5 og vektor a · b = - 4.

Bestem tallet t, så linjestykket hos vektor a + t(vektor)b er = 2

Bestem tallet t, så vinklen mellem t(vektor)a - (vektor)b  og  (vektor)a + t(vektor)b er = 90°

 

Opgave 2:

Bestem koordinaterne til projektionen af vektor a på vektor b, når

Vektor a = (5/3)  og vektor b = (2/3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. Det er uklart hvad du mener med at "linjestykket hos vektor a er = 2".

Måske mener du, at længden af vektor a er lig med 2? , dvs.  

|a| = 2, |b| = 5 og ab = -4 .

Man skal så bestemme tallet t, så at

|a + tb| = 2

Udtryk |a + tb|2 ved |a|, |b|, ab og t og løs så ligningen i t.

2. Benyt udtrykket for projektionen af en vektor b på en anden vektor a

ba = (ba/|a|) a/|a|

Der menes sikkert a = [5 , 3] og b = [2 , 3] .


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2012 af peter lind

Hvad mener du med "linjestykket har vektor" ?


Svar #3
23. september 2012 af Pattinson (Slettet)

Opgave 1:

To vektorer a og b opfylder, at |a| = 2, |b| = 5 og a · b = - 4.

Bestem tallet t, så |a + t b| er = 2

Bestem tallet t, så vinklen mellem t a -  b  og a + t b er = 90°

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Den første del af opgaven er så som beskrevet i #1.

b) To vektorer er ortogonale, hvis deres skalarprodukt er lig med 0 . Bestem derfor t, så at

            (ta - b) • (a + tb) = 0

Løs den resulterende 2.-gradsligning i t .


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.