Matematik

Algebra

24. september 2012 af Mariostar (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Halløj. Jeg sidder med et stykke jeg ikke har helt forstand på at regne..og håbede at nogle af jer derude kunne hjælpe:


Reducer

a(a+3b)-ab
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

start med at gang parentesen ud...


Svar #2
24. september 2012 af Mariostar (Slettet)

Har formuleret mig forkert i mit spørgsmål kan jeg se...
Det er ikke selve udregninge...

a(a+3b)= 2a+3ab
Det er at minusse "ab"
I mit hovede får jeg det til:
2a +3...men er ikke sikker ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2012 af 123434 (Slettet)

a(a+3b)=a^2+3ab

a(a+3b)=a^2+3ab-ab=a^2+2ab


Svar #4
24. september 2012 af Mariostar (Slettet)

Ahh, så giver det mening! 
Mange tak skal du ha'.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

a·a giver ikke 2a... det giver a2...

a(a+3b)-ab =>

a2+3ab-ab ....

hvis du nu ser bort fra ab så står der +3-1. Hvad giver det?


Skriv et svar til: Algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.