Matematik

Differential-og integralregning

24. september 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg undrer mig lidt over nogle opgave, og vil gerne at nogen forklarer

Jeg er igang med en opgave som går ud på at bruge den angivne substitution til at bestemme:

∫(√5x-3)dx      t=5x-3

dt/dx=5

dt=5dx

dx=1/5 dt

 

∫√t * 1/5dt

=1/5∫√t dt

=(1/5)*(2/3)t√t + k Jeg trænger hjælp til at forstå denne mellemregning, jeg kan ikke umiddelbart se hvor 2/3 kommer fra.

som jeg får til 2/15(5x-3)√5x-3 +k

 

Fordi jeg ikke forstår denne opgaven fuldstendig, har jeg også problemer med den næste:

∫√6-3x dx        t=6-3x

dt/dx=-3

dt=-3 dx

dx=1/-3 dt ?

 

∫√t *1/-3dt

1/-3∫√t dt

= ??

 

TAK til alle der gider svare


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af chr42 (Slettet)

Mellemregningen er blot at bestemme stamfunktionen til √t = t0,5

Du bruger den sædvanlige formel for xn , hvor stamfunktionen er 1/(n+1)*xn+1

Og det går fint med den næste opgave.


Svar #2
25. september 2012 af CSSK (Slettet)

Nå ja, tak for det!

Skriv et svar til: Differential-og integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.