Matematik

funktionsudtryk

24. september 2012 af SolSmil (Slettet)

Hej

Der står i en opgave at: en cigarkasse er dobbelt så bred som den er høj og fire gange så lang som den er høj.

Jeg skal så opstille et udtryk for rumfanget afhængigt af h. Jeg får at den er V(h)=h^3/8.  

Desuden skal jeg opstille et udtryk for overfladearealet udtrykt ved h og jeg får O(h)=(7h^2)/4.

Har jeg gjort det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af mette48 (Slettet)

b=2h

l=4h

V = l*b*h = 4h*2h*h = 8*h3

O=2*(l*b + l*h + b*h) = 2*(4h*2h+4h*h + 2h*h)= 2(8'4+2)h2


Skriv et svar til: funktionsudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.