Matematik

Lineært ligningssystem

25. september 2012 af Figes (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har ligningerne :

x + 2 y + z = 2

- x + y - z =  1

Hvordan ser jeg her, at ligningsystem har udendeligt mange løsninger? Jeg løste dem med matrix:

1   2   1         2

-1  1  -1        1

 

til         0      1    0         1

          -1     1    -1         1

her kan jeg se, at y = 1

og at - x + 1 + -z = 1 - så z og x er altså frie variable der kan antage alle tal, den ene er dog afhængig af den anden? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af peter lind

Det er korrekt; men du skal måske gøre det mere præcist. Du kan sige at for y=1 og x+z=0 vil ligningernealtid  være opfyldt  og der er uendelig mange talpar x og y der opfylder betingelsen


Svar #2
25. september 2012 af Figes (Slettet)

Hvorfor at x+ z = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af peter lind

Du har -x+1-z = 1. den kan reduceres til x+z=0


Svar #4
25. september 2012 af Figes (Slettet)

Ups. Selvfølgelig. Tænkte at 1=y.


Skriv et svar til: Lineært ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.