Matematik

Ligning meget let men alligevel...

27. september 2012 af schmeur (Slettet) - Niveau: C-niveau

a) 3 – 5x = 1875

hej er der noge, som kan hjælpe med denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af Andreww (Slettet)

1) Træk 3 fra på beggeside

2) Divider med -5 på begge sider


Svar #2
27. september 2012 af schmeur (Slettet)

Jamen der står jo et minus bag 3.. Og så har vi fået af vide, at vi skal plusse til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

...............#2 nej, det er kun hvis der stod et minus foran 3.. som vist her: "-3"


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Når du som beskrevet i #1 trækker 3 fra og dividerer med -5 får du

x = 1872/(-5)

Du må gange en brøk med det samme tal i nævner og tæller samt dividere, her ville jeg gange med -1

x = -1*1872/(-5*(-1))

Minus 1 gange minus 1 giver 1 og så har du:

x = -1872/5

Du kunne også som du selv sagde lægge 5x til og trække 1875 fra og til sidst dividere med 5, det giver det samme.


Skriv et svar til: Ligning meget let men alligevel...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.