Matematik

kvadratsætninger

27. september 2012 af matematikproblem (Slettet)

Hej

Jeg sidder og skal lave et eksempel på brug af 1. kvadratsætning.

Men jeg er ikke så skarp i kvadratsætningerne, så naturligt nok har jeg lidt svært ved at sætte et eksempel op.

Hvis jeg nu har (10-6)^2 , hvad kan jeg så gære ved det v.h.a. 1. kvadratsætning?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af mathon

             

                                 (10-6)2 = 102 - 2•10•6 + 62 = 100 - 120 + 36 = -20 +36 = 16
i overensstemmelse
med
                                 (10-6)2 = 42 = 16


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2012 af Snick (Slettet)

Anvend

(a-b)2 = a2+b2-2·a·b

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2012 af peter lind

du kan

1. foretage subtraktionen og dernæst kvadrere

2. Bruge (a-b)2 = a2+b2-2ab

3. Konstatere at du har fået samme resultat


Skriv et svar til: kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.