Matematik

HJÆLP!

28. september 2012 af fionasadolin (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af denne opgave: 

 

En funktion er givet ved f(x) = x3  - 3 x + 5
.
a. Bestem dens monotoniintervaller ved hjælp af f '(x)                             
 

 


Svar #1
28. september 2012 af fionasadolin (Slettet)

Og hvad er forskellen egentlig på minimums- og maksimumsSTEDER og minimums- og maksimumsVÆRDIER??


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

..Ekstremums(sted) findes ved at først at differentiere f og derefter sætte f'(x0)=0 og løse ligningen. Maksimumsværdien er den funktionsværdi til x0 ( f(x0)) fundet i ekstremumspunktet.

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Warning: Læs kun dette efter du selv har prøvet at gøre det

En funktion er givet ved

...f(x)=x3-3•x+5

.. f'(x)=3•x2-3

Nu findes ekstremum

..f'(x)=0

..⇔3•x2-3=0⇔x2=3/3 ⇔x=±√1⇔x=±1

Monotoniforholdene for f sammenholdt med grafen for f viser, at:

..∀x∈]-∞;-1[: f'(x)>0, dvs. f(x) er monotont voksende i intervallet ]-∞;-1]

...∀x∈]-1;1[: f'(x)<0, dvs. f(x) er monotont aftagende i intervallet [-1;1]

...∀x∈]1;∞[: f'(x)>0, dvs. f(x) er monotont voksende i intervallet  [1;∞[

...Her ses, at f(x) har et lokalt maksimum i x=-1

..og f(x) har et lokalt minimum i x=1

Nu kan du også eventuelt finde maksimumsværdien i ekstremumspunkterne :)
 


Svar #4
28. september 2012 af fionasadolin (Slettet)

Jeg siger mange tak! 

Jeg kan se at jeg har været inde på det lidt af det rigtige, men de sidste steps har været lidt svære for mig at gennemskue. Dejligt med mennesker, der giver sig tid til at hjælpe andre.

hav en god dag. 

 

Mvh Fiona 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Selv tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2012 af YesMe (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2012 af YesMe (Slettet)

(Slettet af mig)
                                    Indlægget er slettet, da indholdet fandtes utrolig relevant for tråden.


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.